Deconnecteren buiten de werkuren

Ben je ook bezorgd over de constante connectie met het werk via je smartphone en stoor je je aan het overmatig gebruik van technologie in je dagelijks leven? Lig je 's nachts vaak wakker door werkgerelateerde zorgen, ben je in je eigen tijd te vaak in de weer met e-mails, chatberichten en andere professionele applicaties, zelfs als je dat niet echt bewust wilt? Heb je het gevoel dat je door die permanente connectie niet meer kan genieten van het hier-en-nu, maar altijd bezig bent met de situatie op je werk of specifieke professionele zorgen? 

Het Huis van Deconnectie wil je helpen om het evenwicht te herstellen tussen online en offline, werk en privé. Daarbij zetten we in op twee strategieën: 

  • fysieke deconnectie, waarbij we concrete tips geven om meer controle te krijgen over het gebruik van smartphone, tablets en het internet en zo de permanente blootstelling aan werkgerelateerde informatie terugdringen
  • mentale deconnectie, waarbij je tips krijgt om om te gaan met onze neiging om permanent aan werk en werkgelateerde problemen te denken.

Bij het Huis van Deconnectie organiseren we workshops, seminars en keynotes om je te ondersteunen bij het herstellen van een gezonde balans in je geconnecteerde en gedeconnecteerde leven. Daarbij reiken we je instrumenten aan om overmatig gebruik van de smartphone, sociale media, werkgerelateerde apps, nieuwssites opnieuw onder controle te krijgen. Krijg je op eigen kracht jouw digitale activiteit niet onder controle, dan zijn we er voor jou.

Oplossingen voor onze collectieve verslaving...

Het Huis van Deconnectie is er voor iedereen die vindt dat er te weinig tijd en energie is om voor de volle 100% van de eigen tijd te genieten. Veel professionals hebben een groeiende nood aan ononderbroken privétijd, waarbij de grens tussen werk en privé duidelijk en strikt wordt afgebakend. 

Alsmaar meer professionals erkennen dat constante connectiviteit en overmatig gebruik van digitale tools hun persoonlijke leven beïnvloedt. Ze verlangen naar een gezonde balans en willen actief stappen ondernemen om meer tijd voor zichzelf en hun omgeving te creëren tijdens hun privémomenten. Ze kunnen zich identificeren met het idee dat afstand nemen van digitale prikkels hen kan helpen om meer in het moment te leven, te ontspannen en te genieten van kwalitatieve tijd voor zichzelf.

Onze focus ligt op educatie, bewustwording en het delen van praktische tools om de permanente connectie met de online buitenwereld te doorbreken.


... niet voor specifieke medische verslavingsproblematiek


Het Huis van Deconnectie biedt geen medische of psychologische hulp bij medische pathologieën en heeft niet de expertise om personen met ernstige verslavingsproblemen of andere psychologische aandoeningen te behandelen.

Als je merkt dat je worstelt met een ernstige verslaving of andere diepgaande problemen, raden wij aan om professionele medische hulp te zoeken. Gekwalificeerde medische specialisten en psychologen beschikken over de nodige kennis en ervaring om individuen te begeleiden bij complexe gezondheidskwesties.

Het Huis van Deconnectie ondersteunt en stimuleert het nemen van verantwoordelijkheid voor je persoonlijke gezondheid, maar we kennen en erkennen tegelijk de grenzen van onze dienstverlening. Zoek passende medische hulp wanneer je vermoedt dat je problemen verder gaan dan wat we als "normaal misbruik" van smartphone, schermen en digitale tools beschouwen.