Keynote
recht op deconnectie

interactieve, leerrijke én herkenbare keynote over de voordelen
van een gezonde deconnectiecultuur in je organisatie

Keynote over het recht op deconnectie: voorbeelden en inspiratie voor je hele organisatie! 

Je organiseert een bedrijfsdag, infomoment of event in je organisatie? Dan is dat het uitgelezen moment om je hele organisatie kort en krachtig in te wijden in de voordelen van een gezonde deconnectiecultuur. 
  • Je wordt ingewijd in de voorwaarden voor een "gedeconnecteerde werkomgeving", krijgt overzicht van de belangrijkste quick wins zodat je meteen aan de slag kan;
  • Je ontdekt de concrete inhoud van het recht op deconnectie, voorbeelden uit het dagelijkse leven en verhalen over organisaties die hier echt werk van maakten;
  • Jij en je collega's krijgen een overzichtover de oorzaken, de impact en de langetermijngevolgen van permanente mentale en fysieke connectie met het werk en digitale tools.

Recht op deconnectie vóór, tijdens én na het werk


Het incompanyseminar geeft tips voor deconnectie vóór de start, tijdens en na afloop van de werkdag. 
  • Vóór de werkdag: een gedeconnecteerde start van de werkdag is essentieel voor een proactieve werkdag. Zo start je het werk fris en opgeladen.
  • Tijdens de werkdag: in een gedeconnecteerde werkomgeving is de balans tussen online en offline in evenwicht. Je wordt minder onderbroken door berichten, meetings... tijdens je werk en kan betere gefocust werken.
  • Na de werkdag: 's avonds, in het weekend en tijdens vakanties gaan fysiek en mentaal deconnecteren hand in hand. Wil je je batterijen opladen, moet loskomen van het werk én het gebruik van digitale media terugschroeven.

Kort en krachtig, voor grote groepen

Organiseer je deze 90 minuten-keynote in je organisatie, dan kan je meteen je hele organisatie bereiken. We geven dit seminar over deconnectie voor groepen van 25 tot 500 deelnemers. Dankzij deze collectieve aanpak bereik je alle medewerkers tegelijk of binnen en korte tijdsspanne. Ideaal voor de uitrol van organisatie-brede deconnectie-guidelines.

Bestemd voor iedereen in de organisatie


De keynote "Werk maken van Deconnectie" is bestemd voor teams en en organisaties die het recht op deconnectie echt naar de praktijk willen vertalen. Deconnectie is immers geen zuiver individuele zaak, maar vraagt een collectieve inspanning van alle medewerkers, teamleaders, management en directie.
wettelijke verplichting op vorming- of sensibiliseringsacties voor de hele organisatie
  • De wet op het recht op deconnectie voorziet in verplichte vormings- en sensibiliserings-acties om elk onredelijk gebruik van digitale hulpmiddelen en de risico's die daaruit kunnen voortvloeien (bv. burn-out) te voorkomen. Met deze keynote geeft u invulling aan deze verplichting zonder zware belasting voor het opleidingsbudget of de werkorganisatie.

Contact

 
Huis van Deconnectie

Horenberg 81

B -3090 Overijse

België

 
Mail ons:
 
Bel ons